15000 nya album och singlar på Spotify

Spotify skrev idag att man har fått in 15 000 nya album och singlar i sortimentet vilket innebär 147 000 fler låtar. Det är ju kul att det även går åt det hållet efter det som hände för några veckor sedan när Spotify tvingades ta bort en hel del musik, bland annat på grund av avtal på olika regionala marknader.

Jag hoppas ju att Spotify lyckas med sin vision och att det som hände i januari var en tillfällig backlash. Idén, tekniken och hela modellen som Spotify står för är fantastisk och det borde ju logiskt vara en tidsfråga innan skivbolagen och artisterna ser att detta är en väg som faktiskt innebär framtiden för branschen. Säger jag lite naivt mitt under pågående rättegång mot the Pirate Bay.

Man kan se en förteckning på all den nya musiken på Google Docs och där hittar man bland annat Björk med albumet Debut, Live At Montreux 1986 med bluesgitaristen Otis Rush tillsammans med bland andra Eric Clapton och den sköna etnisk-jazz-skivan Rites med norske Jan Garbarek.

Comments

  1. Hejsan! För Sverige var det cirka 147.000 låtar som tillkom, vilket är några fler än din rubrik säger.

    Kolla gärna in Spotinews för att se ett snyggt presenterat urval av det som läggs till nytt i Spotify.

  2. Helt korrekt kommentar, jag ändrade i rubriken och i texten. Nu såg jag också att Spotify har fått Naxos-kollektionen med 100000 klassiska stycken. Bra utveckling.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.