Auktion Ingmar Bergman på Bukowskis

Just nu pågår auktionen på saker som ägdes av Ingmar Bergman för fullt på Bukowskis. Om någon läser detta när auktionen pågår kan man följa den live här på sidan.

Jag kommer updatera efter auktionen efteråt, men man kan redan nu se att det en helt otrolig nivå på priserna. Exempel är en vinkylare med utrop på 600 kr som gick för 43 000 kr. Bergmans gamla stereo från Sony och JVC gick för 98 000 kr.

Det är många saker från Carl Malmsten och Svenskt Tenn, vilket inte är något som jag är sugen på. Däremot bjöd jag ett par tusen för en fin gammal resväska. Men den gick för 85 000 kr. Snart kommer ett par enkla hörselskydd upp för auktion. Vi får se vad de går för

Update:

Ja det var ju spännande och kul att följa auktionen. Man kan inte så oväntat konstatera att priserna styrdes av det emotinella värdet i att sakerna har tillhört Ingmar Bergman. Man kan gissa att samlare och eventuell institutioner låg bakom många av inköpen. Och det visade sig att ett stort antal inrop koncentrerades till några få köpare. Internationella fans till Ingmar Bergman som Woody Allen och Francis Ford Coppola nämndes bland tänkbara spekulanter.

Med de ovan nämnda exemplen och att två stycken Eames Lounge Chair gick för 115-130 00 kr mm visar ju att det inte vara för att göra en bra affär köparna shoppade. Å andra sidan är det svårt att bedömma vad det framtida samlarvärdet på dessa föremål blir.

När det gäller auktionens totala omsättning var det egentligen inte stor auktion för Bukowskis. Men som ett spektakulärt event var det nästan oöverträffat. Och förhållandet mellan utropspris och slutliga priser måste ha varit rekordhögt.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.