Barbershop på Club Jambalaya

Barbershop på Club JambalayaJag var för första gången på Club Jambalaya igår kväll. Det är en återkommande tillställning som Johan Lange med flera arrangerar på O’Learys i Gamla Stan. Den här gången var det fullsmockat på O’Learys övervåning där vi höll till. Faktum var att det var fullt redan innan öppningen kl 18.00 då jag dök upp, så jag fick sitta i baren, vilket väl inte var så illa.

Jag kan inte säga att jag har haft en nära relation till barbershopmusiken. Det går säkert att hitta sköna spellistor på t ex Spotify men jag har inte försökt leta. Så jag gick till Jambalaya med öppet sinne och glatt humör. Det var väldigt trevligt och de olika grupper som framträdde blandade det som jag inbillar mig är klassisk barbershop, med 50-talslåtar som “Love Potion no 9″ och svensktopp som “Jag vill vara din Margareta”. Det var rätt kul faktiskt och många av sångarna var väldigt duktiga.

Ibland kan det bli lite väl smörigt. Man har t ex en förkärlek för att glida upp i “augmenterade” dominantackord som övergång till grundtonen (t ex E+ innan A). Jag gillar i och för sig just detta i vanliga fall men när fyra röster samstämmigt gör det titt och tätt kan det blir lite väl mycket av det goda.

Men sammantaget var det en kul och ovanlig musikupplevelse på Jambalaya.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.