Besök i Sickla

Besök i SicklaIdag tog jag en sväng till Sickla Köpkvarter för att handla lite saker. Jag har inte varit där på väldigt länge förutom någon gång då jag har åkt direkt till Elgiganten. Jag var beredd på det värsta när man åker dit mitt på en lördag.

Visserligen var det bökigt att få tag på en parkeringsplats. Det var djungelns lag och man fick cirkla runt i väntan på att se någon som låste upp sin bil för att lasta in kassar. Någon gång var det falskt alarm då bilägaren som hade öst in kassarna låste igen för att gå iväg och shoppa mer. Men till sist gick det bra.

Väl inne i butikerna kändes det trevligt. Stora ytor och inte särskilt svårt att komma fram till kassor. Först Elgiganten för att köpa färgpatron och några tekniska saker. Sedan till det stora huset där Clas Ohlson mm ligger. Jag har alltid varit skeptisk till köpcentrum men det var faktiskt väldigt praktiskt med att ha allt samlat. Det finns ett systembolag såg jag så jag passade på att spontanköpa en flaska cognac.

Sedan var det dags för en lunch och kaffe. Wayne’s Coffee har en stor lokal i huset och det är en crossoverlösning med Andy’s vilket är ett lekcenter för barn. Stället var fullt med föräldrar som hade möjlighet att softa med en kopp kaffe medan ungarna rasade i bollhav och roliga rutschkanor. Superbra koncept. Ett jäkla stoj förstås men det vara bara trevligt. Det var först när jag satt i en skön fåtölj med en fika som jag såg att ingen hade skor på sig. En man hade krupit upp i soffan och satt och myste med en bok. En annan man satt och kopplade av i sina orangea strumpor.

Då förstod jag att jag hade begått ett regelbrott. Det fanns ju tydliga skyltar och stopplinjer vid ingången där man skulle ta av sig skorna, såg jag sedan. Jag hade bara trängt mig förbi alla för att få den där koppen kaffe som jag såg fram emot. Men självklart så krängde jag av mig bootsen och kunde passa på att krypa upp i fåtöjen. Förutom att det är praktiskt och nödvändigt att ha en skolös policy på Andy’s med alla barn som springer omkring (vilket jag som sagt inte fattade från början) så är det ju rätt sjysst att fika på det sättet. Det blir som att sitta i soffan hemma och mysa. Egentligen borde man göra så på andra fik också, ta av sig skorna och känna sig fri med sin kaffe i fåtöljen.

I alla fall så kan jag absolut tänka mig att åka ut till Sickla igen (vilket tar 10 min från Söder) istället för att springa runt på stan för att hitta det man ska ha. Det här kanske låter som ett konstigt uppvaknande för alla som bor i förorten (eller i Västerås, Halmstad etc etc) där detta är vardag. Som inte ser ett köpcentrum som något exotiskt och nytt. Men är man stadsbo så är man.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.