Bondens loppis

Idag var det fullt ståhej på Bondegatan när Bondens loppis invaderade hela gatan. Från Götgatan till Erstagatan stod bord vid bord längs trottoaren. Det var rejäl trängsel, framförallt i delen mellan Nytorgsgatan och Götgatan där man trängdes. Och marknaden knökade sig även ned på Grandpa-delen av Södermannagatan.

Det är rätt kul att ett par tjejer har tagit initiativet att anordna ett sådant här stort jippo. Stockholm har inte någon riktig återkommande stor gatuloppmarknad a la Camden eller Rue Mouffe´. Tanken verkar vara att detta ska bli ett återkommande event och uppslutningen var ju mycket stor. Både bland utställare och besökare.

Man går igenom tre faser i loppmarknadsträngsel:

– Distanserat iakttagande av borden med sina videoband, krimskrams och ”fyndlådor” där allt känns som skräp

– Djupdykning i boklådor mm, grävande för att hitta den där rariteten

– Total förvirring och utmattning / syrebrist och avsmak inför begagnat skit. Dessutom släpande på de ”rariteter” man har köpt.

Så jag flydde efter ett par timmar ned till Twang och småpratade och tog en matbit på Sacre Coeur, vilket var en befrielse.

Bok på loppisMed evenemanget bakom sig tycker jag ändå att det är ett kul och bra initiativ. Och är nöjd med mina inköp, bland annat Ava Gardners memoarer och boken Italiensk Klassisk Lyrik till Anders Österling-samlingen.

Bondens loppis

Det skedde många transaktioner på Bondens loppis.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.