Bra service på SJ i Falköping

SJ har verkligen problem med sina tåg nu. På väg hem från Ulricehamn via Skövde blev vi stående i över två timmar i Hallsberg medan lokföraren försökte tina upp någon slags spårkontakt som hade frusit.

Så småningom kunde vi och som det visade sig, passagerarna från tåget innan vårt, hoppa på ett tredje tågset där vi fick tränga ihop oss på vägen upp till Stockholm. I Katrineholm missade det nya tåget stationen och fick backa och hålla på innan passagerarna kom av. Så det var inte SJ:s dag.

Men Alexander som arbetar på stationen i Falköping ska ha cred. När jag åkte ned på morgonen var även tåget mellan Skövde och Falköping försenat och jag missade med en minut den anslutningsbuss som skulle köra de sista fem milen till Ulricehamn.

Först blev jag trubbigt bemött av en, enligt min bild, typisk SJ-tjänsteman. Det bästa han kunde komma upp med var att jag kunde ta nästa buss två timmar senare. Men då grep Alexander in. Alexander som också är en SJ-tjänsteman men med ett sinne för service, ringde ledningscentralen och var mycket tydlig i att situationen som jag hade hamnat i måste lösas.

Han förklarade pedagogiskt gången för mig, hur ledningscentralen via ett annat bolag skulle ordna fram en taxi som kunde ta mig hela vägen. Alexander stod i och stötte på och efter en stund var en bil ordnad. Det var verkligen en bra service och dessutom helt oväntat.

Taxichauffören var också trevlig och gav även en guidad tur genom det västgötska landskapet, samtidigt som han såg till att vi kom fram till Ulricehamn precis i rätt tid.

Comments

  1. Bra service på SJ i Falköping: SJ har verkligen problem med sina tåg nu. På väg hem från Ulricehamn via Skövde ble… http://bit.ly/6ZI7iN

    This comment was originally posted on Twitter

  2. haha Alex Börje är bra !:D

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.