Bröderna Brothers

Det finns några klyschor som gör mig så störd när de yttras att jag får god lust att gå fram och ge en örfil till den som kläcker ur sig dessa fraser. Min värstalista är:

– Bröderna Brothers – nedsättande. huvudklappande omnämning av t ex ett geekigt men kanske duktigt radarpar av något slag. I ett företag, vägförening, vänskapskrets etc

– Grabbarna Grus – ungefär som föregående

– Mannen, myten, legenden – ofta introduktion till ett tal/föredrag av en person som påannonsören inte orkar komma på en enda vettig egenskap för

Det kryper i mig när någon drar till med dessa fantasilösa uttryck. Jag hörde ”Bröderna Brothers” sägas av någon grötmyndig typ på en restaurang i helgen, vilket direkt gjorde honom till min naturliga fiende. Det kanske är intolerant av mig, men just i det här fallet så står jag för det.

Btw så hör man väldigt sällan feminina versioner av dessa fraser,… Som ”Systrarna sisters”, ”Tjejerna tjosan” eller ”Kvinnan, myten, legenden”. Och det är ju bra (även om den senare varianten låter kul som ett ironiskt statement).

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.