Det är skönt att resa med tåg

Det är skönt att resa med tågResor handlar främst om att ta sig från en plats till en annan. Det är ju själva syftet. Många strävar efter att hitta snabbaste färdmedlet vilket i många fall över en viss distans blir flyg. Andra vill ha friheten att slippa passa tider på minuten och vara beroende av andra och tar bil.

Tåget är inte den snabbaste resformen om man t ex ska till Malmö eller längre. Och man måste passa tider men man är inte riktigt säker på att komma fram enligt tidsplanen.

Samtidigt finns det något rogivande med tågresor. Något avstressande. Man sitter där man sitter, ostörd och utan att behöva ha dåligt samvete för att inte inte svara i mobilen eller att inte lyssna på och prata med människor. Man är på en plats hela tiden (om man inte ska till Ulricehamn eller nåt med tillhörande byten). Jag kan jobba, läsa, lyssna på musik. Under ett antal timmar kan jag gå in i en sfär där jag är helt själv utan några krav från någon. Fördjupa mig och fokusera, eller bara koppla av.

Så hur kul eller viktigt syftet med och målet för resan än är, ser jag alltid möjligheten att få åka tåg som en extra bonus som jag faktiskt längtar lite till.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.