Genesis för WordPress

Har passat på att uppdatera tema till Genesis framework och att städa min blogg så här under ledigheten. Kul avkoppling faktiskt. Särskilt att knäcka lite tankenötter som kräver en del trial and error för mig som inte direkt är WP-hacker (till skillnad från arbetskamraterna på +Hippies ). Jag körde Thesis tidigare och det är ett tema som man blir ganska inlåst i. Det är en del pyssel att ta sig ur det (för mig i alla fall).

Om någon från G+ till äventyrs hamnar på sajten kommer det framgå att jag importerar vissa inlägg till att bli bloggposter. Det är rätt smidigt eftersom det känns enklare att skriva på G+ och att det faktiskt blir av då. #internet   #blogg  

Gott nytt år!

Danne
Danne har en blogg där han skriver sociala saker. Och en del om webben, kaffe och kultur.

Comments

 1. Gjorde jag nyss oxå på imike.se

 2. En del fixande med taggar etc. Men nu kommer du iaf få en länk från min blogg snart 🙂

 3. +Mikael Persson Så då har du en frän textlänk 🙂 (jag försöker hålla den här dialogen igång för jag testar lite inställningar)

 4. Men du måste fixa på servern så att man redirectas även utan www! Det är ett allmänt råd

 5. Smart tänkt med importen. Blir allt latare själv när det gäller bloggande. Till och med WordPress känns ansträngande.

 6. Själv har jag startat ny. Med Genesis i botten. Blir en liten nylansering med bloggande under 2013 (är planen i alla fall). Gott nytt, +Dan Rasmussen

 7. +Dan Forslund Ja visst. Det är kanske inte av lättja. mer att man faktiskt hinner få lite aktivitet på bloggen och kan samla sådant som blir dialog här. Detta kommer nog leda till att jag skriver mer på G+ igen, och i vissa fall då med syfte att ta det till bloggen. Och det är alltid mer dialog på G+ än på bloggen vad man än gör tycker jag (om man inte är en superbloggare).

 8. +Per Pettersson Bra Genesis ftw. Då får jag kompislista dig från min sajt

 9. Dito!

 10. Ser ju faktiskt väldigt bra ut med G+ på bloggen. Inspirerande. Får nog lov att dona om min med…

 11. Tog en omväg via wooframework, men det gjorde att jag fick erfarenhet. +Dan Rasmussen

 12. Har redan +Dan Rasmussen i min lista.

 13. +Dan Forslund Kul. Det är pluginet http://www.minimali.se/google+blog/. Jag ska uppgradera till betalversionen så att man slipper få med en länk (som man iofs kan deleta men det känns sunkigt). Man kan göra olika inställningar så att tidigare importerade poster inte overwritas om man har varit inne och redigerat i dem på bloggen. Man kan gå in i koden till pluggen och ändra ord till svenska. Man bör tänka på att det blir väldigt många sparade äldre versioner av en enskild post om man har inställt på att poster SKA overwritas. Så då bör man rensa eller hålla koll med t ex http://dd32.id.au/wordpress-plugins/revision-control/

 14. +Dan Rasmussen jag har en betalversion på min blogg. Måste använda det mer… +Dan Forslund

 15. Tips: skapa en page på g+ och dra till den och bloggen samtidigt. +Dan Forslund

 16. Tack för tipset +Dan Rasmussen!

 17. +Dan Rasmussen har inte fått till det =/

 18. +Mikael Persson God morgon 🙂 Vad är det som inte funkar? Ta upp mig på chatten så kan vi prata om det

 19. har ställt in som det skall i htaccess, men vill inte ändå =/

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.