Google Calendar

Nu har jag öppnat Google Calendar.

Jag har försökt hitta en onlinekalender som fungerar bra där mina möten kan synkas med andras kalendrar osv. Bl a har jag testat Yahoo ett tag. En orsak att det inte funkar är att jag bokar alla mina möten i min mobil och vill kunna tanka den mot min datorkalender. Därför återvänder jag motvilligt till Outlook hela tiden.

Nu har jag börjat testa Google och det mesta känns bättre än exempelvis Yahoo. Funktionen att synkronisera mot andras kalendrar är otroligt enkel. Man kan välja att lägga dem som lager över sin egen kalender. Man kan lägga upp flera olika kalendrar för olika syften (om man nu har behov av det) och lägga dessa i olika lager osv. Snygg grafik, man kan t ex välja olika, egna färger för kompisars kalendrar. Det finns en bra snabbfunktion för att slänga in ett nytt möte där man kan skriva innehåll och tid och det förs in på rätt plats i kalendern.

Nu återstår att se hur jag ska lösa överföringar från min mobil utan att behöva knacka in allt dubbelt. Det går att importera olika format i Gcal så jag ska försöka hitta en tvåstegslösning som blir rimligt enkel.

En av många som skrivit positiva reviewer idag är Social Software Weblog.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.