Google Latitude och otrohet

I den trevlige men lite ytlige Fredrik Skavlans program pratade man igår med Sarah Symonds. Hon är känd för att ha haft affärer med kändisar, bland annat Gordon Ramsey, och anledningen att hon var i svensk TV var för att promota sin nya bok. Där hon uppenbarligen glatt lämnar ut alla detaljer kring sina kända älskare. Försöket att skapa en seriös diskussion kring detta var totalt meningslöst.

Det var fullständigt ytliga, generaliserande förklaringar kring framför allt mäns beteenden när det gäller otrohet. Både från Sarah, vilket kanske var väntat, men även från den akademiske zoologen modererat av Skavlan. Sarah försöker ta rollen av den som tar bladet från munnen och talar ut om detta, detta att vara den ”andra kvinnan”. Och hon försöker därmed vara en förebild som andra kvinnor i samma svåra situation kan identifiera sig med. Hon försökte även framställa sig som någon som egentligen söker verklig kärlek.

Det kanske stämmer, det gör väl de flesta.

Men sanningen bakom boken är ju den att hon gör detta för att tjäna pengar. Antagligen fanns det kommersiella påtryckningar att ta med henne i programmet som en del av hennes pågående promotionturné. Det är väl att sparka in öppna dörrar att säga det, men det kändes lite synd. Skavlans programformat är trevligt och skulle med rätt gäster kunna bli något riktigt bra.

Det skulle kunna vara ett forum där man kan få igång en verklig diskussion mellan människor cross-over kompetensområden och roller. Skådisar, forskare, bankmän pratar om miljöfrågor etc. Jag funderade bara på om Sarah hade boken och alla intervjuer och pengar i tankarna redan när hon snärjde Ramsey och dessförinnan Jeffrey Archer. Det är kanske naivt att ens ifrågasätta det… Otrohet verkar vara hennes affärsmodell.

Nu är möjligheterna till prassel mindre i alla fall. När man väl har lärt familjen att man har Google Latitude aktiverad i mobilen kan ju de och hela världen följa ens rörelser. Och Google kan dokumentera och samköra det med alla andra saker de redan vet. Så det är med stark tvekan man lämnar ut ännu mer om sig själv även om jag gillar transparens.

Men Google Latitude är kul och blir snabbt en vana. Plötsligt blir det ju suspekt att slå av funktionen. Det tyder på att man vill dölja något. Man får helt enkelt lämna den påslagen i baren på Harvest Home. Då vet världen var de har en… tror de…

Tuva Novotny är underbar. Helt opretentiöst svarade hon ärligt på frågor om nya serien. Och växlade perfekt mellan norska, svenska och engelska.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.