Intryck från Malmö

Jag tycker som spontanbesökare att Malmö är fint även när det regnar. Alla kanske inte håller med om det men jag känner så. Förutom att jobba intensivt och ha många möten tillbringade jag mest tid på kaféer och restauranger.

Ciao på Friisgatan har otroligt goda pizzor. De säger själva att de är ”italienska”. Det kanske stämmer.

Cafe Sorl

Går man vidare till Sorl på andra sidan gatan och tar en caffè macchiato efter maten får man en komplett lunchupplevelse. Jag gillar när man som på Sorl frågar om man bara vill ha lite mjölkskum på ytan (vilket jag vill) och inte som på många stockholmscaféer häller i en deciliter mjölk och skapar en vidrig latte av den goda espresson.

Jag fick tillfälle att prata en stund med Ola Persson som är en auktoritet i kaffesverige, barista på Zoega och bland annat domare i Barista Cup.

Lilla Kafferosteriet är också ett favoritställe och jag gick dit och köpte ett par paket av deras egna kaffe, bland annat en indisk variant som verkade spännande.

I förrgår skedde en så kallad Bloggy-spotting, dvs jag träffade en kompis från Bloggy i verkligheten. Jonk är både trevlig och smart och vi möttes på Cosmopolitan café som också är värt ett besök för Malmöturisten.

I övrigt kunde man notera en del andra saker…

Taxichaufförerna är trevligare i Malmö än i Stockholm. De är pratglada och bjuder i alla fall till synes på sig själva. En man som fick agera privatchaffis till mig en hel dag, hade doktorerat i bakteriologi i England. Han kunde bara lakoniskt konstatera att det inte fanns några uppgifter för honom i Sverige annat än att köra taxi. En annan chaufför beskrev ingående hur trafiken i Kairo fungerar.

Saluhallen och en del andra ställen kring Lilla Torg renoveras vilket gör att det ser fult ut där.

Det finns gator i Västra Hamnen som existerar officiellt men ännu inte i verkligheten.

Det finns en stor kundpotential i Malmö.

Och jag hade även tid att lägga upp min nya feedsida danne.mp där alla kan följa min sociala närvaro på nätet.

Baltzarsgatan Malmö

Trackbacks

  1. […] min senaste bloggyspotting Dan Rasmussen som hörde av sig när jag delade ut invites till chi.mp. Han skulle ner till Malmö och vi tog en fika på […]

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.