Johan Ripås och Nikke på TV på torsdag

På torsdag undersöker Johan Ripås med hjälp av Nikke Lindqvist Googles betydelse när det gäller bilden av människor i digitala medier och hur sökmotorer påverkar det personliga varumärket. Det sker i dokumentären Du är Googlad som är en spinoff från Dokument Inifrån. Johan Ripås har använt sig själv som exempel och utgår från ett läge där han själv inte var särskilt aktiv på nätet. Och där det man hittade vid en googling var ett par negativa artiklar (bland annat en bloggpost av Alex Schulman).

Under programmets gång får man följa hur Johan Ripås försöker påverka bilden av sig själv vid sökningar på honom. Vilket bland annat har inneburit att han verkar ha blivit aktiv i sociala medier på riktigt, inte bara som en grej för att trycka in saker på Googles första sida. Filmteamet kom och spelade in några gånger på vårt förra kontor på Kaplansbacken och både kameramannen och Johan Ripås var väldigt trevliga. Bland annat fick de mig att köpa Arthur Koestlers bok Pil i det blå i förstautgåva på Bokbörsen 🙂 Jag lär nog själv skymta i bakgrunden i någon scen.

Förhandsdiskussionerna har lett till att många bloggare och seo-intresserade har börjat skriva poster om Johan Ripås. Bland annat för att ta tillfället att synas själva på namnet nu när det har högt mediavärde. Eftersom de flesta artiklar är neutrala till Johan Ripås som person och mer tar upp fenomenet, blir ju även dessa poster en indirekt effekt som hjälper Johan att få en stor distribuerad synlighet hos Google vilket man kan se nu om man söker på namnet.

Update: Här kan man se programmet

Några som har bloggat eller skrivit artikel om detta:
Nikke har skrivit en del och går nu igenom de olika faser som processen har gått igenom
David Olofsson skriver kul om den SEO-kunniges makt i vissa situationer
Michael Bingmert redogör pedagogiskt för vad han gjorde för att driva upp sin post till den nuvarande förstaplatsen vid sökning på Johan Ripås
Aftonbladet skriver om hur man ”tar makten” över Google
Nikke och Brit Stakston skriver om att ta kontroll över sin digitala identitet på SvD

Trackbacks

  1. […] nyhetsresultaten, Johan Ripås WordPress-blogg rankas högre, Google+ rankas lite längre ner, och Dan Rasmussens inlägg med en bild från inspelningen på Carnaby-kontoret visas på åttonde […]

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.