kernel_task på mer än 100% på Macbook Air

Jag har länge haft ett problem med min Macbook Air som jag tycker mycket om för övrigt. Den blir som de flesta macbooks väldigt varm när man kör några program. Särskilt när man som jag gillar att ha många flikar öppna i Firefox eller Flock. Problemet som detta verkar leda till är att processorn blir totalt överlastad (alternativt att den ena kärnan lägger av) och kernel_task går över 100%, ofta upp mot 130%. Datorn går då fruktansvärt segt och det blir nästan omöjligt att arbeta.

När man googlar på det här finns inga entydiga svar. Men en teori är att när datorn blir så varm slås processorn ut som någon form av skydd. Jag har ställt frågan på MacWorld Forum men inte fått något svar som har hjälpt än.

Nu testar jag en demoversion av CoolBook Controler som ska hjälpa till att hålla ned temperaturen på datorn med bibehållen prestanda. Vi får se om det hjälper. Om detta är ett generellt problem är det ju möjligt att Apple kommer med en lösning i kommande uppdateringar.

Comments

  1. Min stod på 138% konstant (utan att ha blivit överhettad), så jag har lämnat in den. Inte fått tillbaka den än, så vi får se hur det går.

  2. Jag installerade CoolBook Controler i helgen och har inte haft något problem med överhettning eller processorrusning sedan dess. Betalversionen som gör att man kan modifiera volt etc kostar runt en hundring.

  3. Min lösning var att lämna in den på verkstad, där de bytte datorns ”logic board” och nu funkar den fina fisken!

    http://ledljus.blogspot.com/2009/01/fix-for-heavy-kerneltask-load-on.html

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.