Köp din cigarr i Malmö

cigarrer MalmöNär jag var i Malmö förra helgen ville jag skaffa några cigarrer för att avnjuta på promenaderna längs Föreningsgatan (fram och tillbaka mellan Värnhemstorget och Stadsteatern). Efter en genomgång av den malmöitiska cigarrmarknaden kunde jag konstatera att det egentligen bara finns en riktig cigarraffär i Malmö, nämligen Den anspråkslösa cigarraffären. Redan namnet kändes lockande, dvs att man uppenbarligen inte gör en konst av att vara pretto kring ämnet. Visserligen är jag ganska pretto själv när det gäller kulinariska upplevelser som en cigarr, men jag föredrar när omgivningen är opretentiös.

Så jag begav mig dit och blev inte besviken på känslan i och utbudet av cigarrer i butiken. En trevlig man med en uppenbar passion för cigarrer tog vänligt hand om mig och vi hade trevliga pratstunder de båda gångerna jag var i butiken under helgen.

När det gäller utbudet av cigarrer har Den anspråkslösa cigarraffären cirka 450 olika sorters cigarrer på en relativt liten men trevlig och välinredd yta (om man jämför med Cigarr-rummet och Brobergs i Stockholm). En fantastisk bredd med många spännande producenter. Jag fokuserade som vanligt inte enbart på de vanliga kubanska, utan valde en blandning från Kuba (min favorit Bolivar), Brasilien, Dominikanska Republiken och Nicaragua.

Butiken har bland annat en egen import från den trevliga och prisvärda producenten Joya de Nicaragua. När jag rökte dessa för första gången i början av 90-talet tyckte jag att det var ganska mesigt och sött, dvs inte alls min stil. Men den Anspråkslösa har ett antal olika modeller från tillverkaren som jag inte hade testat. Och det fanns en mycket bra bredd, från milt till kraftfullt.

Jag uppmanar alla som bor i eller reser till Malmö att besöka denna cigarrbutik. För att sortimentet är kul och brett, för att ägaren är trevlig och mycket kunnig och inte minst för att priserna dessutom är mycket bra. Jag gjorde direkta jämförelser på vissa sorter med NK i Stockholm och såg skillnader.

Man kan hitta Den anspråkslösa cigarraffären på nätet och man kan beställa cigarrer i deras nätbutik. Det finns som sagt många cigarrer att välja på och man får en bra genomgång av vilka storlekar de olika modellerna har. Vid köp över 450 kr är det fri frakt och då är det verkligen ett bra alternativ att om man vet vad man ska ha, köpa sina cigarrer från Malmö istället för att betala onödiga marginaler t ex i Stockholm.

Comments

  1. Köp din cigarr i Malmö: När jag var i Malmö förra helgen ville jag skaffa några cigarrer för att avnjuta på… http://bit.ly/8pJmDt

    This comment was originally posted on Twitter

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.