Kunder och nanobloggeufori

Efter att varit däckad av förkylning i några dagar och med en serverflytt av många av mina sajter under senast dygnet kan man nu återvända till det vanliga. Ett kundmöte idag i alla fall. Och ett trevligt sådant som ledde till vi får lämna ett par offerter på webbjobb.

Veckans hetaste webbmediegrej är helt klart nanobloggande där den reduktion av skrivandet som mikrobloggandet skapat tas ett steg till. Webbplatsen nanoblogg.se har skapats av Niklas Jakobsen och idén har mött gillande från bloggare och det har till och med skrivits om det i Expressen.

Endast ett väl valt ord får man skriva i en post. Det är väldigt roligt men jag tycker att man måste tänka på några saker när man skriver i sin nanoblogg. T ex att inte ösa ur sig en massa olika ord varje dag. För att detta ska bli en skön konst bör man vara sparsmakad, kanske skriva en post om dagen. Eller ett par stycken max.

Jag tycker inte heller att man ska dra ihop meningar till ett ord. Det blir taffligt och förstör hela innebörden. Nä antingen fina ord som beskriver ett stämningsläge eller en situation. Eller kanske helt nyskapade ord som ändå har en betydelse. Jag föredrar den varianten och t ex Jannike skapar fina sådana.

Jag har lagt mitt nanande i ett flöde till höger.

Comments

  1. Jannicke säger:

    Oj, jag satte andan i halsen där. Tack för det fina omnämnandet, det värmer.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.