Kungsholmen

Jag har alltid haft en relation till Kungsholmen. Jag bodde där när jag var liten, innan jag började skolan. Vid den gamla kaffehandeln. Åkte pulka i Kronobergsparken och gick på ett lekis på Baltzar von Platens gata. Jag minns att vi slogs ibland och lekte ibland. Och åkte till Naturhistoriska Riksmuseet.

Senare, som vuxen, hade jag en paradvåning i ett gammalt tegelhus med altan mot Kungsholmstorg. Det var mysigt att spontant sticka ned på någon av alla restauranger och barer runt torget och Scheelegatan. Röka cigarr och ta ett glas rom på El Cubanito. Eller att promenera längs Norrmälarstrand och Rålis. Sedan skiljde vi oss och sålde våningen.

Nu har vi kontor på Fridhemsplan, mitt i smeten vid en av Stockholms största knutpunkter för kommunikation. En tidigare banklokal i ett funkishus med stora fönster ut mot Drottningsholmsvägen. Även om jag är söderbo sedan flera år och trivs bra med det, är det kul att åka tillbaka till Kungsholmen på dagarna. Och att gå runt i de gamla kvarteren, där kaffehandeln finns kvar och även Baltzar von Platens gata. Denna lilla gatsnutt som kändes så stor när jag var liten.

Kungsholmen

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.