LaCie Rugged Thunderbolt portabel hårddisk

Lacie ruggedI morgon tänkte jag gå och köpa en extern hårddisk som har bra utrymme, har snabb koppling med Thunderbolt och är enkel att bära med mig. Jag har försökt sköta bildhantering genom en kombination av att ha saker på Dropbox och externa diskar. Det som gör att jag måste tänka till är att jag använder Lightroom på två olika macar och vill kunna nå hyggligt aktuella bilder obehindrat från båda.

Ett problem med Dropbox är att man snabbt växer ur utrymmet trots att jag har ett proffskonto. Jag har många externa hårddiskar men ingen med Thunderbolt som enligt allt jag har en betydligt snabbare koppling mot datorn än andra alternativ som usb och firewire.

Jag har redan bestämt att köpa en portabel modell som jag kan ha med i väskan. Men då återstår ett annat val:

Ska man köpa en med SSD-disk med allt vad det innebär i snabbhet eller en vanlig modell och få mer diskutrymme för lägre pris.

Jag har kollat på modeller från LaCie och deras Rugged-serie. Valet handlar i slutändan om:

  • Lacie Rugged USB3 Thunderbolt 256gb SSD. Den är dyr och rymmer alltså bara 256gb men är enligt de flesta lika snabb som om jag skulle ha kört direkt på SSD-disken i macbooken. 256gb räcker iofs om man bara ska hålla på med aktuella bilder
  • LaCie Rugged USB3 1 TB vanlig hårddisk 5400 rpm. Den kostar hälften av den andra och har fyra gånger mer utrymme. Överföringen kommer ju ändå vara snabb och för imacen så blir det väl ganska likvärdigt med disken som sitter i den.

Så detta val kommer jag att fundera på i morgon.

Comments

  1. Lacie gör trevliga saker

  2. Ja de är ju bra. Det jag grunnar på är SSD eller vanlig disk

  3. Med tanke på att du skall släpa runt den hade jag tagit en SSD

  4. Jag har just kraschat en rörlig disk. SSD alla gånger!

  5. Ssd. 4 stycken.

  6. Satt just och kollade på externa thunderboltdiskar igår och hade samma dilemma. Tror att jag kommer att köra SSD-diskar – med en Thunderbolt-hub går det ju enkelt att koppla på massor med till datorn samtidigt om behovet skulle uppstå.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.