Om Danne

Jag heter Dan Rasmussen och det här är en beskrivning av mig:

Professionellt:

Jag hjälper företag med strategier för hur man bör agera i digitala medier. Och engagerar mig som bollplank/mentor eller partner i verksamheter som främst har (eller borde ha) digitala medier som huvudkanal för sin kommunikation.

Mitt fokus är hela tiden affärer. Vad kommunikation kan göra för att stärka företagets intäkter och resultat. Inte kommunikation för dess egen skull eller för att vissa medier skulle ha ett egenvärde.

Har jobbat med reklam, internet och CRM sedan mitten av 90-talet. Bl a som VD för DM-byrån Nerell och analysföretaget ActionBase. Tidigare partner i koncernen A-Com, grundare av och partner i Starcom 113, Trackster och flera specialistföretag inom internetområdet.

Under åren har jag arbetat mycket med utveckling av kundprocesser i större företag som Boxer, SEB, Swedbank, Mitsubishi och EON. Det handlade om kundsegmentering och metoder för säljdrivande och relationsskapande kundkommunikation. Jag har utvecklat generell metodik och arbetsmodeller inom CRM och beteendestyrd kundkommunikation.

Jag började i kommunikationsbranschen som generalist och företagsledare och var dessförinnan chef för ett finansbolag inom GE Capital.

Jag jobbar med att leda webbstrategibyrån Carnaby som hjälper företag med försäljning och varumärkesbyggande på nätet. SEO/SEM/Soc media för synlighet och CRM/analys för sälj och relationer på webbplatser. Och leder även produktionsbyrån Hippies.

Jag var en entreprenör innan det ordet blev utslitet och har startat en del företag som har gått bra och etablerat sig.

Privat:

Jag har alltid varit intresserad av och engagerad i kultur. Stort intresse för konst, särskilt fotobaserad, sedan länge och även modern teater. Min sambo Marina är dramatiker och jag har bland annat varit styrelseledamot i teaterorganisationen Perfect Performance.

Fotograferar mycket både med mina Canon-kameror och iphone (vilket blir en egen nisch). Har bland annat en fotoblogg för iphonebilder – Instaphoto , Smugmug – fotografi och postar även bilder på Tumblr

Har en lägenhet på Södermalm och en villa i Norberg där vi kan få miljöbyte. Resor, landsvägs- och mtb-cykling, NHL-hockey och musik är kul. Jag spelar gitarr och keyboard för husbehov och har en lokal bland annat som en studio.

Andra bloggar:

Kreuzberg
Högfors
Tumblr

Bilder:

Dan Rasmussen

Dan Rasmussen

Dan Rasmussen

Dan Rasmussen

Dan Rasmussen