Party med Wagner på Kulturhuset i helgen

I morgon lördag och på söndag är det festival på Kulturhuset i Stockholm. Charlotte Engelkes kommer bland annat att spela föreställningen Miss Very Wagner som Marina Steinmo och Charlotte har skrivit. Bara den är värd ett besök. Det kretsar kring kvinnorna i olika operor av Wagner och Charlotte gestaltar dem på olika och oväntade sätt.

Hela helgen handlar om Wagner och det kommer inte vara så tråkigt som det kan låta om man inte är en operafantast. Olika kända performanceartister, dansare och sångare kommer att göra olika nummer och visa upp sitt förhållande till kvinnokaraktärerna i operorna.

Det kommer i vissa fall troligen vara ganska långt ifrån opera. Marina har även skrivit en ny monolog som framförs av Allis Lindqvist som är 15 år och otroligt bra.

Mellan och efter föreställningarna blir det drinkar och fest i baren Ragnarök där Bogdan Szyber DJ:ar.

På söndag efermiddag blir det delvis samma föreställningar men även en debatt där Malou von Sievers diskuterar hjältinnerollen med bland andra Susanne Osten och Regina Lund.

Jag tror nog att det blir roligast på lördagen så då går jag dit och festar lite till Wagner.

Man kan hitta programmet t ex på Marinas blogg.

Trackbacks

  1. […] riktigt duktiga. Jag är inte professionell kritiker men har ändå sett en hel del både fantastiska men även taffligt framförda föreställningar. Jag antar att en uppsättning i en park med stora […]

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.