Sofo, Grolsch och Pet Sounds

Jag har stannat i Sofo hela helgen. I fredags hade Sofo en Grolsch-kväll där varumärket exponerades överallt. Vissa butiker bjöd på öl och alla barer lyfte fram Grolsch. Vi stannade bland annat till på Kunigunda och Grandpa. Sedan vidare till Nyagatan där vi tog en flask-Grolsch och därefter en fatöls-Grolsch på Berlin Sthlm. Trevlig stämning med mycket folk på Skånegatan. Vid ett tidigare tillfälle sponsrade Grolsch butikerna på Magasinsgatan i Göteborg när jag var där. Det var oväntat och kul. Smaken på Grolsch är inte märkvärdig, men det är en fräsch ljus öl vars events funkar på mig i alla fall.

Igår flanerade vi omkring i Sofo och åt lunch i Skrapan, där jag också köpte en ny ryggsäck från Crumpler i Macbutiken. Otroligt bra väska med massor av fack. Eftersom jag drar på med min PiGrolschnarello till och från kontoret är en ryggsäck mycket bättre och säkrare än axelväska. Kameran var med och jag gick med teleobjektivet och fotade ett par hundra bilder på restauranger och butiker varav en del nu ligger på Flickr. En öl på uteserveringen på Hjördis på eftermiddagen var skönt.

Idag har jag också strosat i området. Brunch på WC som väl har sett sina bästa dagar, men det var ändå helt ok och en sympatisk personal. Senare satt jag och skrev en stund på Pet Sounds bar. Pratade lite med Johan som stod i baren och som även jobbade på gamla Hanna´s när det begav sig. Jag tänkte då på att det är så schysst att just Pet Sounds tog över den klassiska lokalen för några år sedan. Och har gjort det så jäkla bra. Pet Sounds och Hanna´s är de största institutionerna någonsin i Sofo. Och det var de redan pre-Sofo. Innan uttrycket som man först tyckte var lite fånigt men som nu är vedertaget, hade myntats. Jag ska skriva en homage till Hanna´s i veckan.

Grolsch

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.