Sport i Google Calendar

Ett nytt coolt tillägg i Google Calendar är att man kan prenumerera på tider för matcher i olika idrotter. Man väljer en liga t ex Allsvenskan och sedan det lag, t ex Hammarby som man vill följa. Alla Hammarbys matcher läggs sedan in automatiskt som ett extra kalenderlager som man kan välja att ha aktivt eller vilande. Alla intressanta ligor och dess lag finns valbara.

Dessutom kan man följa lag i Champions League, VM-kvalet mm. Jag har nu inbokat när alla Tottenhams, Inters och Barcelonas matcher går. Och kan se att Sverige just nu spelar mot Malta.

Funktionen finns också för amerikanska ligor i andra sporter som NFL och NHL så nu kan jag planera in ölinköp till Torontos matcher. Och följa Toronto Marlies i AHL!

Ett annat lyft som har hänt senaste tiden med Google Calendar är att det nu går att synkronisera kalendern och adressboken direkt med iPhone. Det sker över nätet och fungerar åt båda hållen. Dvs när man lägger in något i iPhone-kalendern går det även direkt in i Google Calendar.

Detta är en funktion som jag har väntat på länge. Total synkronisering, inga flerstegslösningar med datorn inblandad, inga speciella applikationer.

Google regerar och snart kommer Google Wave.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.