Styrverktyg för TV-tittande

Styrverktyg för TV-tittandeDet här är de saker som jag styr mitt film- och TV-tittande med. Jag har länge haft en lösning där jag använder en dator, nu en Mac Mini (relativt ny version med 8 gb minne) kopplad direkt till min TV. Den macen innehåller allt som jag vill titta på. Oftast kör jag de kanaler som jag vill se direkt via en browser. Det funkar väldigt bra för Netflix, Viaplay, BBC, ITV och svtplay som är det som jag mest använder. Jag funderar även på att skaffa HBO men avvaktar lite.

Jag har helt valt bort distributörer av tablå-TV, även om jag ibland ändå kollar på det, t ex genom testversionen av Magine, BBC eller ITV. Det är mellanledet som jag har valt bort. Men mest blocktittar jag på serier som jag har skrivit tidigare. Eller ser på realtidssändningar av sport, främst NHL och Premier League på Viaplay.

Många lyfter lösningar som Airplay men jag har aldrig kommit på vad det skulle tillföra för mig. Jag styr ju mac minin med mus och tangent bord från soffan. Alla filmer som jag har lokalt finns på rejäla hårddiskar kopplade till macen. Jag har inga problem med att ha det nätta tangentbordet i knät och musen i soffan när jag ska byta innehåll eller spola etc. Dessutom kan jag göra andra nätrelaterade saker på TVn mellan varven (det utesluter förstås inte att jag även har en Macbook i soffan för jobb och socialt surfande).

Jag har provat “mediacenter” som Plex men återvänder hela tiden till att titta på kanalerna direkt i browsern. Jag har alla lokala filmer indexerade och strukturerade i Plex, men det går fortare att klicka sig fram med musen och öppna dessa i vald spelare än att hacka sig fram i det otympliga Plex om jag ska se dem på min vanliga TV. Däremot finns ju möjligheten att dela ut sina lokala filmer via Plex, så att man t ex kan se dem i ipaden, på landet etc. Men det är en annan sak. Som jag sällan utnyttjar eftersom jag har alla nätkanaler även i ipaden och på landet

Nu tittar jag på ett gammalt avsnitt av Dalziel & Pascoe med Safari som vald browser i mac minin.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.