TC Electronic Flashback Triple delay

Flashback Triple delay från TC Electronic är en gitarrpedal som jag verkligen vill ha. Jag gillar alla produkter från dem, bland annat för att de har väldigt bra ljud och samtidigt är enkla. Men det är även coolt med funktionen Tone Print! Det innebär att man kan ladda ned inställningar som företaget har tagit fram tillsammans med olika kända gitarrister.

Man har tweakat ljudet för den aktuella pedalen och det finns en särskilt kanal där man sedan kan installera detta speciella ljud. Det är väldigt enkelt för det finns en app för iphone som gör att man kan hålla mobilen mot gitarren och föra över ”toneprinten”. Som en extra krydda kan man själv forma ljud via en programvara och skapa sin egen Tone Print.

Jag använder deras vanliga Flashback väldigt mycket och med Flashback Triple delay blir det som att ha tre pedaler med olika inställningar samlade i en. Vilket är smidigt, kreativt och det underlättar synkning. Det utesluter inte att man t ex har en Strymon El Capistan delay i kedjan också men ska man bara ha en enda smidig pedal så väljer jag Flashback.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.