Tweet Stats för Twitter

Jag använder Twitter regelbundet nu för tiden men bara för att lägga upp min status. För mitt allmänna mikrobloggande är det Bloggy som gäller men Twitter är ett bra komplement.

Tweet Stats är en kul applikation där man kan se hur man har twittrat historiskt. T ex med ett ordmoln som i mitt fall ser ut så här:

Tweet stats

Jag är tydligen mest Twitter-aktiv på måndagar:

Och här ser man vilka tider jag använder Twitter på dagarna:

Enligt statistik som Stefan Deak har fångat upp har 11% av amerikanerna använt mikrobloggar och då antagligen främst Twitter någon gång. Eftersom Twitter främst är ett forum för envägskommunikation är det just t ex statusuppdateringar som det funkar bäst för. Men Twitter används även som en kanal för att lägga ut nyhetsflöden, bloggfeeds etc och även de svenska medierna hänger på den trenden.

Själv föredrar jag som sagt Bloggy, dels för att det bygger på att man kan hänga på någons inlägg med kommentarer som mina vänner i sin tur kan hänga på. Vilket gör det mycket mer socialt. Sedan gillar jag även Bloggys gränssnitt och funktionalitet (speciellt när en mobilversion kommer) jämfört med t ex Jaiku som i och för sig är mycket bättre än Twitter enligt mitt synsätt.

Vilket system man än använder blir det i alla fall lätt ett beroende. Och man lär sig att vara transparant och att hela tiden tala om för världen vad man sysslar med för tillfället.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.