YourVersion för bokmärken och artikelbevakning

YourVersion är en tjänst som kan vara ett alternativ till Delicious nu när det pratas om att Yahoo eventuellt ska lägga ned denna trevliga webbklassiker.

På YourVersion kan man samla sina bokmärken precis som på Delicios. Det finns plugins för olika webbläsare för att förenkla bokmärkandet och man kan importera sina gamla bokmärken från Delicious. En svaghet är att YourVersion inte är så etablerad än, så tjänsten finns inte med i som alternativ för delning i de rss-läsare jag använder. Men det kanske kommer.

Men YourVersion är inte bara en bokmärkesplats. Huvudfunktionen är ett artikelflöde som man kan styra genom att fylla i olika intresseområden som man vill följa. Jag har t ex valt ”iPad” som ett område. Då listas löpande, i relevans- eller kronologisk ordning, nyheter, bloggar, webbplatser, tweets mm som handlar om iPad. Man kan välja att bara läsa t ex de nya bloggposterna under en flik, eller senaste tweetsen under en annan osv. Allt paketerat i en trevlig miljö som gör artiklarna lättlästa.

Just denna funktion för artiklar har YourVersion också skapat en iPad-app (och iPhone-app) för. Jag testar den just nu och tycker faktiskt att det funkar rätt bra. I iPaden blir förpackningen ännu mer attraktiv vilket gör att det blir lättare att plöja igenom stora artikelflöden.

Man kan ju självklart göra sin research själv inom sina intresseområden. Googla, Twingla etc. Men att få allt serverat och paketerat på ett ställe gör det så enkelt och det är detta jag gillar med YourVersion (och med snygga rss-läsare som MobileRSS i iPad/iPhone). Det ökar åtminstone min läsfrekvens, inte minst av bekvämlighetsskäl.

Jag ser YourVersion som ett komplement till rss-läsaren när det gäller att få ny information och att fånga artiklar och bloggposter inom områden som man är intresserad av. Och det finns möjlighet att få upp ögonen för bloggare och medier som man inte följer annars, men som skriver om ens intresseområde. För att i nästa steg följa dessa i rss-läsaren.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.